HOME » NIEUWS » MH17

MH17
De vlucht met de MH17 staat nog vele in het geheugen gegrift. Op 17 juli 2014 is namelijk het vliegtuig van Malaysia Ailines uit de lucht geschoten en neergestort in de Oekraine. Hierbij kwamen alle inzittenden en een aantal huisdieren om het leven.

Twee honden Quinta en Kosta zaten ook in dit toestel en zijn nog steeds daar. Ondanks vele pogingen van Akka's Hulp for Missing Dogs, Ginger Animal Alert, Dierennatuurbegraafplaats De Aarde, Iep van der Velde en de eigenaren om ze naar Nederland te krijgen. Drie maanden lang berichten gezet op Facebook, contact met het Crisisteam, Partij van de Dieren aangeschreven, zo ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken, gebeld met de Oekrainse Ambassade, etc.

Helaas heeft dit alles er niet toe kunnen leiden, tot de terugkomst van de dieren naar ons land. Eigenlijk waren we met zijn allen zo dichtbij. We weten namelijk precies waar de twee honden exact liggen. Inmiddels hebben wij wel bericht gekregen van Olaf Koens, verslaggever van RTL 4 dat de honden zijn verbrand ter plekke. Voor de omgekomen dieren is een prachtig gedenkornament onthult op dierendag. Hoe bijzonder...zo worden ze nooit vergeten.

Wij wensen alle nabestaande van vlucht MH17 heel veel sterkte en kracht toe!
Speciale dank gaat uit naar: Iep vd Velde, de Teams waar we mee hebben samengewerkt, Ella Pelligrini, Olaf Koens, de Oekrainse Ambassade, de verschilende kranten en radio die hier aandacht aan hebben besteed, de russische vertaler, Yvonne van den Ham, Kelly Niekerk, familie van de eigenaren, de Rabobank, de mensen die ons gesteund hebben en berichten hebben gedeeld op Facebook en verder iedereen die we zijn vergeten. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb