HOME » NIEUWS » Zoekacties

13-07-2016
AKKA VINDT VERMISTE BINKY
Onze hulp werd ingeroepen door de eigenaresse en Dierenambulance Bollenstreek. Pup Binky werd al een paar uur vermist vanuit een tuin. Akka laten ruiken daar en ze bleef eigenlijk een beetje bij de tuin hangen. Op een gegeven moment gekeken of ze het spoor aan de overkant wilde oppakken. Daar kwam ze snel van terug gelopen, ze pakte niks op. Eenmaal terug dachten wij zelf ook, de pup kan niet ver zijn. Akka pakte op een gegeven moment het spoor op bij de buren en gaf aan dat daar iets moest zijn. En jawel hoor, daar zat Binky tussen twee hekken in, helemaal in shock, dus de medewerker van de Dierenambulance heeft Binky er voorzichtig uit gehaald.


18-06-2016
AKKA VINDT VERMISTE BUDDY
Twee honden tegelijk verdwenen, achter in het weiland bij een huis. Samen met Akka's en de Dierenambulance zijn we twee dagen op pad geweest. Yara was gevonden door een buurman verderop, waar ze voor de deur stond.

Toen we uiteindelijk Akka wilde inzetten, begon ze zoals gewoonlijk weer te blaffen. Ze is hoog in de werkdrift, zodra ze haar tuig om heeft wil ze speuren. Gelukkig heeft het deze keer een voordeel opgeleverd, want door het harde geluid kwam opeens Buddy aangerend vanuit het weiland. Niet eerst op de baas af, nee maar op onze Akka die nog steeds geluid produceerde, we waren met haar geblaf nog nooit zo blij geweest. Wat waren de eigenaren blij. Met zijn allen nog koffie gedronken en Buddy en Yara lagen al gauw heerlijk op de bank. 


17-06-2016
TEAMLID VINDT VERMISTE HUGO
Onze Zoekhond Akka, was niet thuis, dus besloten twee teamleden van toch maar even te gaan kijken of ze de vermiste Hugo konden vinden. Het was tenslotte in onze thuisbasis Nieuw Vennep dat de hond was kwijtgeraakt.

We kregen een foto binnen dat er een hond was vermist in Nieuw Vennep. Nu is dat onze thuisbasis dus twee teamleden van ons erop af.

Teamlid Mirjam traceerde Hugo in het weiland. Ze is rustig gebleven, heeft zich klein gemaakt. Dierenambulance Bollenstreek kwam er ook bij en tegelijkertijd ook de eigenaar.

De eigenaar wilde direct achter de hond aan gaan maar Yvonne, Geleider bij Akka's zei tegen hem niet doen, want dan gaat de hond van je af. maak je klein en jawel hoor Hugo herkende zijn baas en kwam op hem afgerend. En wat een leuke hond.

Gelukkig weer veilig. Een samenwerking ook met de dierenambulance. 

Petra bedankt voor het doorgeven. Degene op de scooter die ook zo gezocht heeft bedankt. 

En mijn collega's Yvonne en Mirjam...top gedaan meiden.


2015
ZOEKACTIE TESSA
Tessa was ontsnapt en verdwenen op een industrieterrein. Akka gaf aan de achterkant van een bedrijf aan dat Tessa daar zat of geweest moest zijn. Eenmaal aan de voorkant gekomen van dat zelfde bedrijf, stoof Akka het terrein op daar. We konden niet echt verder, vanwege onze eigen veiligheid. We besloten uiteindelijk weg te gaan. Nadat we gestopt waren met speuren en net thuis waren, kwam er een telefoontje dat Tessa gevonden was en opgehaald kon worden. Men was klaarblijkelijk toch bang geworden nadat wij geweest waren. Tessa was op dat terrein waar Akka het aangaf in een auto gezet. Verder kunnen wij niets kwijt over deze zoekactie, nogmaals dit heeft te maken met onze eigen veiligheid. In ieder geval had ze het wederom goed aangegeven.


15-08-2015
DIDDLE ZOEKACTIE 
Zoekactie gedaan naar naakthondje Diddle in Ypenburg. Een goede zoekactie, met veel hulp van allerlei mensen. Uiteindelijk is diezelfde avond deze lieverd gevonden. Wat was de eigenaar ontzettend blij. En wij natuurlijk ook.

Onze zoekhond Akka zat inderdaad direct op het spoor. Ze liep eigenlijk de gehele route waar Diddeltje ook gezien was om vervolgens bij de brug uit te komen waar ze voor het laatst gezien was. Onderaan de brug een trap met plateau
waar Akka direct naar toe ging en luid gaf. Spoor ging ook niet verder. We dachten het zal toch niet dat hij daar in het water ligt.

Akka nog twee keer terug gezet op het spoor en steeds ging ze er naar terug. Dat kon drie dingen betekenen. Of hij is daar opgepakt ( wat wij begrepen niet toe liet) of hij was inderdaad verdronken of hetzelfde spoor een stuk teruggelopen) godzijdank was het het laatste.

Diddle is op 100% zeker daar geweest om naar hoge waarschijnlijkheid water te drinken. Als hij dat gedaan zou hebben zou hij zeker er niet uit hebben kunnen komen. Maar wij bleven hoop houden en geven ook niet zo gauw op. Wij zijn nog nooit zo blij geweest dat het ging regenen, dat betekent minder risico want hij kon dan uit de regenplassen drinken.

Slecht geslapen met zijn allen want je zit toch met die lieverd in je hoofd. Enorm groot was dan ook de blijdschap dat hij wederom daar gezien was en uiteindelijk veilig gevonden.

Wij bedanken nogmaals iedereen vd fijne samenwerking en de lieve steunberichten op Facebook. En Diddle... Tja die blijft voor ons bijzonder. Niet vaak loopt een zoekactie positief af... Maar in dit geval bleek deze kleine man toch een taai rakkertje. Nathalie en Diddle wij wensen jullie al het geluk toe.


05-05-2015
AKKA VINDT VERMISTE ZULA
Vanochtend in Vogelenzang aangekomen. Onze zoekhond Akka op het spoor gezet zij gaf duidelijk aan dat Zula hier geweest is daarna naar Tipplek gereden in De Zilk. Ak weer op het spoor gezet en dit liep snel over het land van een kweker rechtstreeks naar de spoorlijn. Toen hield ik mijn hart vast en dacht het zal toch niet?

Spoor teruggelopen en barste het noodweer los, Ak vond het niet erg die is gek op regen maar dit was wel even wat anders geen jas aan want het was warm dus kletsnat waren we. Onweer en het was te gevaarlijk op open land te speuren veiligheid voor alles dus zijn we gestopt en teleurgesteld naar huis.

Thuis aangekomen kwam er een tip van Casper de eigenaar, dat Zula gezien is zittend tegen een hek langs de autoweg N206, dus droge kleren aan en Akka laten rusten en weer op weg naar De Zilk langs de N206, Wilma en Monique en Kevin en vriendin stonden mij al op te wachten en samen met Casper gingen we zoeken langs de autoweg levensgevaarlijk !

Na 2 minuten speuren kijk ik over Akka heen en zie iets bruins door bossage wegschieten, wij die kant op. Met z'n allen over slootje gesprongen inclusief "Akka" die vond het geweldig! We splitste de groep omdat het nu penibel werd langs de autoweg. Ik liep met Casper nogmaals het pad op waar ik eerder een hond even had horen blaffen na roepen. Het was moeilijk voor mij om Akka te lezen want ook de sporen van ons team liep erover dus wist niet zeker of zij nu zo snel aan het zoeken was op menselijke geur of de geur van Zula? Normaal kan ze andere geuren van elkaar scheiden dus het moest lukken.

Ze ging zo snel dat ik even moest stoppen en vertelde dit aan Casper en besloot ik naar de overkant vd weg terug te gaan waar Zula tegen het hek had gezeten in de hoop dat ze daar het spoor op zou pikken.

En ja hoor daar ging ze weer in de hoogste versnelling, langs het hek en sloeg na 5 meter plots linksaf richting autoweg, snel maakte ik de speurlijn korter onder het rennen. Bij de autoweg aangekomen geen auto in zicht dus rennen naar de overkant en daar sloeg zij rechts naar een hek en ging af liggen zonder luid te geven. Ik keek over haar heen en zie Zula op voorzichtige maner lopen. Ik probeerde Akka inderdaad stil te houden voor het geval zij zou kunnen schrikken.

Direkt daarna zie ik Casper netjes en rustig op zijn hurken zitten, zoals door ons was uitgelegd, terwijl Zula dichterbij komt......En dan plots na gebruik van haar neus blij is haar baas te zien en kroop in zijn armen, zo knap van hem om rustig te blijven en snel de riem omdeed! Nou en daar doen we het nu voor! Trots ben ik op ons allemaal!!! Yvonne Klinkhamer.

Wij bedanken: de eigenaren Casper en Amanda voor het vertrouwen in ons Team en het leuke aanbod dat we kregen. Verder danken wij Monique, Mirjam, Anita, Wendy, Kaylee, Kevin en Bart de vader van de eigenaar. Ook de mensen uit Vogelenzang die spontaan kwamen helpen.Ook schoonzus van Wilma - Wendy Kramer met haar tip.

Top mensen!! Tuurlijk ook de mensen die alles gedeeld hebben op Social Media, fantastisch!!  En uiteraard Joke Vink, een van de tipgeefsters (Team Quirine) en natuurlijk danken wij ons Akkaatje!!

Met Zula gaat het prima, ze is naar de dierenarts geweest en ze heeft wat schaafplekken, gevoelige kussentjes en wat last van haar rechterknie en heup waarschijnlijk van de aanrijding. Ze krijgt hiervoor pijnstilling.

Foto: Zula weer veilig thuis, Team en eigenaren, plek waar ze gevonden is


22-02-2015
AKKA VINDT VERMISTE AAF
Zondagochtend om half 9 aanwezig op de boerderij van eigenaar in Nieuw Vennep, was voor ons 5 minuten. rijden. Aangekomen eerst eigenaren uitleg gevraagd hoe de hond vermist was geraakt. Jonge hond van 5 mnd oud, houd van jagen achter ratten aan, meerkoeten, hazen etc. Was buiten met andere hond en werd s'middags rond 13:00 uur.

Rondom boerderij veel akkerland en rondom gevaarlijke sloten met hoge kanten!!! 
Akka eerst laten ruiken aan de hondenmand en stoffen speeltje, en zo gingen wij op weg met ons team achter "Akka"aan een lang pad af en aan het eind een vaart. Ze sloeg nog links af langs de waterkant en deed haar best, op een gegeven moment ging ze terug op het spoor naar het pad en begon geirriteerd te blaffen en ik begreep hier is geen spoor, zelf dook ze weer in de tas waarin het stoffen speeltje van de hond zat om nogmaals de geur op te pakken 

Vanuit de verte zagen we een teamlid en eigenaar zwaaien en ik probeerde "Akka" weer op een spoor te krijgen voorbij tot waar wij gelopen hadden. Plotseling sloeg zij links diagonaal het akkerland weer in en ik zag dat ze weer op een spoor zat, dit ging zo snel dat ik onderuit ging voorover maar kon weer opstaan en achter haar aan. Ze liep regelrecht naar de waterkant waar eigenaresse en ons teamlid 'Miriam" de hond uit het water hadden gehaald, "Akka" vond het wat vreemd benaderde de hond uiterst voorzichtig en rook aan haar en begon luid te blaffen, ik heb haar beloond maar had haar uiteraard liever anders willen belonen. De hond zag er nog goed uit , we denken dan ook dat zij niet lang in het water gelegen heeft! 

Ontzettend spijtig en naar een hond zo te moeten vinden en voor onze "Mirjam" de tweede hond die zij uit het water heeft moeten halen afgelopen week.. Wij wensen de eigenaren dan ook heel veel sterkte toe! En "Aafje" het mocht niet zo zijn, R.I.P. Team "Akka".


09-12-2014
ZOEKACTIE SAMMIE
Sammie is helaas overleden. Hij is gevonden, verdronken in de Ringvaart. We zaten zo dichtbij met zijn allen en dan nog krijg je dit bericht binnen.

Wij als team moeten dit echt verwerken ook. Een maand lang gezocht met hulp van Monique en Alinda, meiden ontzettend bedankt. Ook ons Hulpteam op afstand stonden weer standbye, ook jullie enorm bedankt Wendy en Anita. Wij wensen de familie bij deze heel veel sterkte toe. Wij hebben afscheid genomen door bloemen in het water te gooien vlakbij de plek waar hij gevonden is. Dag lieve Sammie, rust zacht wij zullen je nooit vergeten. Je zit voor altijd in ons hart.


05-11-2014
AKKA VINDT VERMISTE CHAVAL
Wij zijn op pad geweest om te zoeken naar beagle Chaval in Leiden. Daar aangekomen lieten wij Akka ruiken aan het kleedje van de vermiste hond. We hadden Akka net op het goede spoor gezet toen aan het einde van dat zelfde spoor een aantal mannen stonden die vertelde de hond net gezien te hebben.

Akka sloeg rechtsaf een soort van klein parkeerterreintje op. Daar begon ze hevig te snuffelen en wilde daar ook niet meer weg. Ze wilde de struiken wel in, maar ook weer niet er zaten een paar stevige doornen aan. Ik dacht Akka blijft daar op die plek, dus hij moet daar zitten, ze wilde daar absoluut niet weggaan. Ik dacht nog...heb vertrouwen in haar. We hebben geleerd inmiddels om op haar af te gaan, want ze heeft meerder malen bewezen dat ze het bij het goede einde had. Dus twijfelen aan onze Zoekhond...nee dat doen wij nooit meer. Ze hield haar adem in..net als toen bij Jolene en we keken in de struiken en daar zat die kleine man.

Ik vertelde de eigenaar om zich klein te maken en te bukken en Chaval op een vriendelijke manier te roepen. Dat deed hij, de hond draaide zich om en keerde zich naar de baas. Ik zag bij de hond een punt van herkenning naar zijn baas toe. Wat een fantastisch moment. Heel, maar dan ook heel langzaam sloop Chaval richting zijn baas en begon met zijn staartje te kwispelen.

De eigenaar klikte de riem aan zijn hond en wat waren ze allebei blij. Ik dacht laat ik nog een extra riem erop zetten. Kan geen kwaad...dan weet ik zeker dat hij niet meer kan ontsnappen.

Eind goed al goed...we kregen allebei een prachtige bos bloemen en Akka werd wel duizend keer bedankt. En hier doen we het weer voor mensen, wat een gelukkig gevoel geeft dit toch.

Wij van Akka's bedanken Tamara Barnhoorn en haar kinderen en Mattieu ook voor het meehelpen. En natuurlijk de bouwvakkers voor de TIP!! En eigenaar bedankt voor de prachtige bloemen. En Chaval het gaat je goed lieve jongen!!


29-10-2014
AKKA VINDT VERMISTE JOLENE
Gisteren benaderd door de Amerikaanse eigenaren, met de vraag of we wilde zoeken naar hun vermiste Jolene. Ze was al enkele dagen vermist nadat de voordeur had open gestaan. 

Dus richting Voorschoten, daar aangekomen werden wij al opgewacht door de eigenaren Kevin en Michelle. We hebben Akka in het huis laten ruiken als eerste en daarna aan het dekentje van Jolene. Akka  zat al snel op het spoor van Jolene. Na een aantal meters was het spoor even weg en moest zij proberen dit weer uit de lucht te halen. Een man stopte op een fiets, hij had ergens in een gebied gehuil gehoord van een hond.

Wij met Akka daarheen en ze pakte het spoor op het terrein op. Ze rook en rook en hield ineens haar kop omhoog en haar adem in. Ze stond oog in oog met Jolene, die achter een hek, met daarachter een sloot, onder een vlonder zat. Kevin en Wilma liepen om en Yvonne bleef wachten om Jolene in de gaten te houden. De beide eigenaren sprongen in het water, en Wilma klikte onder de vlonder de riem vast van Jolene. Het duurde even voordat ze onder de vlonder vandaan was, maar uiteindelijk lukte het. Wat een geluk en wat waren niet alleen de eigenaren, maar ook Jolene blij om elkaar weer te zien.

Fantastisch...wat een geweldige dag! En Jolene die wordt de hele avond geknuffeld net als onze Akka. Het gaat je goed Jolene!....je bent een lieverd en wat fijn dat je weer veilig thuis bent.

https://www.idexx.com/small-animal-health/solutions/articles/dog-finds-dog.html


2014
AKKA VINDT VERMISTE FREY
We werden opgeroepen voor een vermiste Galgo. Frey was al 9 dagen vermist in Amstelveen. Dat was  midden in het dorp met een hoop verkeer. Na 2,5 uur zoeken, had Akka haar gevonden. In de eerste instantie schoot ze weg van ons om vervolgens weer te verdwijnen.

Even daarna Akka opnieuw op het spoor gezet en ja hoor, ze had opnieuw Frey gevonden. Ze zat op een schoolplein in de struiken verstopt. Laat het nu dezelfde school zijn als waar de eigenaar werkt. Is dit niet knap van deze hond? Die heeft waarschijnlijk de geur van haar baas geroken. Eind goed al goed en overgelukkig eigenaren. Frey is door een dierenarts onderzocht en maakt het goed.


06-05-2014
ZOEKACTIE KAY KAY
De kleine Kay Kay, vermoedelijk gestolen uit de tuin. Akka pakte in de tuin het spoor op. Maar daarbuiten geen enkele, als of de hond was opgetild. Hond is s'nachts verdwenen, had de optie om in de tuin te lopen op dat moment, omdat schuifpui opstond. Ons Team en het Team van Kay Kay werken samen aan deze vermissing. We hebben onze vermoeden hoe het gegaan kan zijn, dit naar aanleiding van allerlei onderzoeken die wij samen met hun hebben gedaan. Je komt dan in een wereld terecht die niet geheel veilig is. We hebben ons daarom terug moeten trekken, maar het onderzoek is overgenomen door officiële instanties. Of er nog wat uit gaat komen weten we niet. In ieder geval blijven wij dit team steunen zolang als nodig is.
Kay Kay vermist - er is een beloning uitgeloofd!!


2014
AKKA VINDT VERMISTE TESSA TERUG!
Engelse bulldog Tessa onder een hek doorgekropen en weg was ze. Deze bulldog is van een vriendin van ons en een van de eerste waarin wij Akka hebben ingezet.

Akka gaf na een aantal uur zoeken dat ze in de tuin bij de buren moest zitten. Wij hadden al gekeken, maar zagen niets. Toen ze vd derde keer de tuin in wilde, hadden wij zoiets van wat moet ze toch. Maar ja hoor ze zat daar toch, ze was door een luik heen gevallen. Dit luik zat op een waterput.

Gelukkig was het droog in die put. De put stond in het midden van een struik, vandaar wij het niet zagen. Akka je eerste opdracht en dan zo de  hond terug vinden, fantastisch gedaan meissie. Tessa maakt het heel goed.


DIVERSEN ZOEKACTIES
AYLA - Wij zaten vlak achter haar met onze Akka, maar na een tijdje gespeurd te hebben moesten we stoppen. Helaas niet meer gevonden.

HOLLY - Vermist in de duinen een moeilijk gebied, we vonden uiteindelijk een schuilplaats en een pootafdruk. Later zou ze daar in de buurt gezien zijn op de foto.

TOM - Spoor opgepakt, geheel langs het water, later zagen wij over het veld, waar wij toen op uitkwamen met Akka, een zwarte hond wegglippen. Tom is nooit gevonden. 

SAM - Gevonden in het begin van de duinen, door Akka. Kregen op dat moment de hond niet te pakken, gelukkig is hond daarna zelf terug gekomen.

PATRICK - Helaas zaten wij niet op deze Zoekactie. Deze franse Bulldog is uiteindelijk wel door ons Teamlid uit het water gehaald, heel triest het hondje heeft het niet overleefd

PANDORA - Weg gevlucht na een ongeluk. Akka gaf uiteindelijk na een tijdje speuren dat ze in het water moest liggen. Enkele dagen later werd ze daar uiteindelijk ll, ook bij die plek gevonden en was ze overleden

DIABLO - Zoekactie van Needy Dogs, onze collega pagina mbt onze pagina Share Missing Dogs. Wij hebben van afstand meegedacht en geholpen, om de hond weer veilig thuis te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt en is herenigd met zijn eigenaar.

HARRY- Deze dondersteen moest op een heel groot scholencomplex zitten, dat gaf onze Akka aan. We hoorden blaffen maar konden de hond op dat moment niet vinden, we konden ook niet overal in komen. Advies aan de eigenaren om s'avonds terug te gaan en te roepen. Dat hebben zij gedaan en uiteindelijk is die nacht Harry weer naar huis toe gegaan. Wat heel knap was, Akka liep midden in het centrum in een rechte lijn naar het cafe en ging daar naar binnen. Dat vonden wij nogal gek. Totdat we hoorden dat hij daar achteraan op het binnenplaats altijd lag. Harry is inmiddels door ziekte overleden, rust zacht lieve jongen.